EnglishSvenska
Back to asplund.org

Personuppgiftspolicy

Hur ASPLUND hanterar personuppgifter

 

1.INTRODUKTION
Vi respekterar alla besökares integritet på Asplundstore.se och inser vikten av att skydda den information som samlas in om dem. Följande information tillhandahålls av Asplundstore.com för att du som kund ska bli fullständigt informerad om vår personuppgiftspolicy. Genom att besöka och använda vår webbplats godkänner du de metoder som beskrivs i denna sekretesspolicy samt våra köpvillkor.
När du besöker Asplundstore.com samlar vi information om ditt besök på vår webbplats. Vi använder den här informationen för att förbättra användarupplevelsen, utvärdera användningen av de enskilda elementen på Asplundstore.com och öka relevansen av vår marknadsföring. Insamling av kundens personuppgifter på Asplundstore.com är gjord enligt gällande lagstiftning och EU: s allmänna databeskrivningsförordning (GDPR).
I följande personuppgiftspolicy kan du läsa om vilken information vi samlar, hur vi behandlar denna information, vad vi gör med det, vem som har tillgång till det och dina rättigheter avseende din personliga information. Om du är under 16 måste du informera din förmyndare om Asplundstore.com sekretesspolicy innan du använder den här webbplatsen eller någon av webbplatsens tjänster.
Denna sekretesspolicy gäller inte webbplatser som hanteras av andra företag eller organisationer som vi länkar till. Asplundstore.com ansvarar inte för personlig information som du lämnar till tredje part via vår hemsida.

 

2. INSAMLING AV PERSONUPPGIFTER
Vad är personuppgifter?
Personuppgifter eller personrelaterade uppgifter är information om materiella eller personliga omständigheter som kan tillskrivas en specifik eller bestämbar individ fysisk person. Dessa inkluderar namn, telefonnummer, adresser, IP-adresser och lagrade data.

ASPLUND samlar personuppgifter på flera sätt när du gör en order eller registrerar dig för en tjänst som tillhandahålls av Asplundstore.com. Om beställning görs hos oss måste vi få personlig information, t.ex. namn, e-postadress och leveransadress så att vi kan hantera och leverera din order. Sparade kortuppgifter kommer aldrig att lämnas ut till tredje part men kommer endast att användas för att behandla din beställning med vårt betalningssystem.

Vi kan också få personlig information till följd av autentisering eller identitetskontroller. Ibland kan vi också begära ditt telefonnummer för att ge det till vår kurir som utför leveransen av föremålet. Dessa data gör att vi kan behandla din beställning och låter dig följa din beställning under processen.
Insamling av personuppgifter vid beställning.

När du beställer på Asplundstore.se måste vi spara ditt namn, personnummer, telefonnummer, kontaktinformation, betalningsinformation och inköpsinformation, till exempel vilken artikel som beställs. Denna information sparas för att hantera din beställning, leverans, betalning och eventuella returer, byten och klagomål.

Insamling av data via cookies
En cookie är en liten fil som lagras på datorns hårddisk för att hålla reda på hur ofta du besöker vår webbplats, vilka sidor du besöker, innehållet i din kundvagn, tidigare köp och används för att leverera innehåll skräddarsydd för dina intressen och besökare historia.

Vilka cookies används?
De flesta av de cookies vi använder tas automatiskt bort från datorn när du stänger webbläsaren (slutet på sessionen). Dessa cookies kallas därför session cookies. Dessa behövs, till exempel för att tillhandahålla flera sidor i kundvagnens funktionalitet. Dessutom använder vi också cookies som finns kvar på din dator. Vid ditt nästa besök informeras du automatiskt om att du tidigare har besökt oss och vilka ingångar och inställningar du föredrar. Dessa tillfälliga eller till och med permanenta cookies (livstid 1 månad till 10 år) sparas på hårddisken och tas bort automatiskt när den inställda tiden är uppnådd. I synnerhet används dessa cookies för att göra våra tjänster mer användarvänliga, effektivare och säkrare. Tack vare dessa filer kan du till exempel få anpassad information på sidan. Det enda syftet med dessa cookies är att anpassa våra erbjudanden till kundernas önskemål och göra det så bekvämt som möjligt för dig när du surfar.

Vilken information lagras i cookies?
I cookies som används av ASPLUND sparas endast pseudonymiserade data. Vid aktivering av dessa cookies tilldelas de ett identifikationsnummer. Koordinering med dina personrelaterade data till detta identifikationsnummer förekommer inte. Ditt namn, IP-adress eller liknande information som möjliggör direkt samordning mellan dig och denna cookie lagras inte i den. Baserat på kaktteknik får vi bara pseudonymiserad information, till exempel vilka sidor i vår webbutik som har besökts, vilka produkter som har blivit visade etc.

Hur kan du förhindra att cookies sparas?
De flesta webbläsare ställs automatiskt in för att acceptera cookies, men vanligtvis kan du ändra inställningar i webbläsaren för att förhindra automatisk godkännande. Om du väljer att inte acceptera cookies kan du fortfarande använda de flesta funktionerna på vår webbplats, inklusive möjligheten att köpa varor. Om du bara vill acceptera ASPLUND-cookies, men inte från tredje part, kan du ändra inställningen i din webbläsare till "Blockera cookies från tredje part". Vanligtvis kan du använda hjälpfunktionen i webbläsarens menyrade för att se hur du avvisar nya cookies och tar bort befintliga.

Google Analytics
Asplundstore.se använder Google Analytics, en webbtjänst som tillhandahålls av Google Inc. (www.google.com). Google (Universal) Analytics använder metoder som möjliggör en analys av din användning av webbplatsen, till exempel "Cookies", textfiler som är lagrade på din dator. Den här informationen om din användning av den här webbplatsen överförs vanligtvis till en av Googles servrar i USA och lagras där. Genom att aktivera IP-anonymisering på denna webbplats förstörs IP-adressen först innan den överförs inom Europeiska unionens medlemsstater eller i andra länder i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Endast i undantagsfall kommer den fullständiga IP-adressen till en server i USA som tillhör Google att skickas där. IP-adressen som skickas till Google Analytics via din webbläsare är inte kopplad till annan data som sparas av Google. 
Dessutom kan du förhindra registrering av information om din användning av webbplatsen, skapad av cookies (inklusive din IP-adress) via Google och bearbetning av dessa data via Google genom att ladda ner och installera ett plugin i webbläsaren som du hittar här: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=sv.
Alternativt till webbläsarens plugin kan du klicka på den här länken för att förhindra framtida registrering av Google Analytics på den här webbplatsen. Detta sparar en opt-out-cookie på din terminal. Om du tar bort dina cookies måste du klicka på den här länken igen. 
3. HUR ANVÄNDER VI DINA PERSONUPPGIFTER?
Asplundstore.se kan använda din personliga information för att behandla order, betalningar och ge dig en personlig shoppingupplevelse. Vi kommer också att använda din information för att uppfylla och leverera dina beställningar och hantera ditt konto. Din personliga information kan också kontrolleras av kreditrapporteringsföretag för att förhindra bedrägerier och kan delas med andra handelsavdelningar inom Asplundstore.se. Om det finns en laglig skyldighet att göra det, kan vi avslöja din information till relevanta regleringsorgan. Vi kan också använda din personliga information för att skicka dig aktuella erbjudanden, men detta kommer bara att hända om du accepterar detta. Vi säljer inte din information till andra marknadsföringsföretag.
Vi samlar in statistik om trafik till webbplatsen, försäljning och annan kommersiell information som vi kan vidarebefordra till en betrodd tredje part, men den här statistiken innehåller inte någon information som gör att du kan identifieras personligen. Vi ser detta som en mervärdestjänst som hjälper dig att hitta användbara produkter eller tjänster.
Användning av insamlade data för marknadsföring
Vi samlar in data om våra besökare för att utvärdera, utveckla och förbättra vår service- och kundupplevelse samt att erbjuda personliga produktrekommendationer via vår hemsida, via e-post och via annonser från tredje part.
Nyhetsbrev
För att skicka nyhetsbrev använder vi den emailadress du angav och kräver din bekräftelse på att du som innehavare av det här meddelandet har kommit överens om kvittot. Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev genom att kontakta oss eller genom att klicka på unsubscribe länken i nyhetsbrevet. Din e-postadress sparas så länge som ditt samtycke existerar och delas inte med någon tredje part.
Produktrekommendationer
Genom att använda cookies samlar vi in data om ditt besök på Asplundstore.com för att erbjuda personliga produktrekommendationer baserat på dina intressen och din surfnings- och orderhistorik. Dessa data används inte för att identifiera dig personligen, men är helt enkelt en anonymiserad utvärdering av webbplatsens användning. Vårt mål är att göra våra onlinetjänster så attraktiva och relevanta som möjligt genom att presentera innehåll som matchar dina intressen.
Retargeting
Asplundstore.se använder retargetingsteknik för att öka relevansen av vår marknadsföring. Med den här tekniken kan användarna lockas till intresse för vår webbshop och våra produkter, liksom marknadsföring av tredje part, som sökannonser, banners och Facebook-annonser. Visningen av detta innehåll av tredje part baseras på en cookie-teknik och en analys av tidigare användarbeteende. Denna typ av data som samlas in är helt anonymiserad. När du använder vår webbplats sparas information om ditt besök på kakor, även efter slutet av webbläsningssessionen, för att återkallas för ditt nästa besök.
Exempel på syften för att använda din personliga information:
• Hantera dina beställningar, avkastning och utbyte via vår webbshop
• Kontakta dig vid problem med leverans av dina varor
• Att svara på dina frågor och informera dig om nya eller ändrade tjänster
• Skicka kampanjerbjudanden som nyhetsbrev
• Att göra analyser så att vi kan erbjuda dig relevanta erbjudanden och information
• För att bekräfta att du har lagstadgad lägsta ålder för att göra inköp på nätet
• Att testa och förbättra våra system som tillhandahåller våra tjänster

 

4. HANTERING AV PERSONUPPGIFTER
Vem har tillgång till personuppgifter?
Dina uppgifter kan delas inom ASPLUND. Vi vidarebefordrar aldrig, säljer eller utbyter dina personuppgifter för tredje parts marknadsändamål utanför ASPLUND-gruppen. Data som vidarebefordras till tredje part används endast för att tillhandahålla tjänster till dig, som speditörer, kreditrapporteringsbyråer, kreditrapporteringsbyråer, identitetskontroller och inkasso och externa verktyg för att tillhandahålla kvalitativ kundservice.
Hur skyddar vi din personliga information?
Vi har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina data från stöld, manipulation och obehörig åtkomst. Vi anpassar kontinuerligt våra säkerhetsåtgärder i enlighet med utvecklingen och utvecklingen på det tekniska området. För att göra kortköp så säkra som möjligt skickas all information i krypterad form. Det innebär att informationen överförs via en säker anslutning och att din personliga information inte kan läsas av tredje part. För kortköp arbetar vi med ett auktoriserat betalningsagent som hjälper oss att direkt kontakta din bank om att kortet är giltigt för inköp. Vårt betalningsmedel behandlar din kortinformation i enlighet med den internationella säkerhetsstandarden PCI DSS som utvecklats av VISA, MasterCard, Diners, American Express och JCB-kortföretag. Det betyder att säkerheten är väldigt hög när du hanterar dina kortuppgifter. När du betalar med kort, förbehåller vi oss rätten att genomföra en identitetskontroll.
Hur länge sparas informationen?
ASPLUND sparar din information så länge som krävs enligt lag, eller att uppfylla Asplundstore.se åtaganden till dig i det enskilda fallet. Dina uppgifter kommer aldrig att lagras längre än vad som tillåts enligt gällande personuppgiftslagstiftning.
Vilka är dina rättigheter?
Rätt till information: När du önskar kan du begära all data om personlig information vi har sparat om dig.
Rätt till rättelse: Du kan begära att din information korrigeras eller tas bort om du anser att den är felaktig.
Rätt att ta bort: Du kan begära att vi tar bort din personliga information. Vi kan dock inte radera någon information som lagen kräver att vi behåller.
Data Portability: Du kan be oss att överföra dina personuppgifter från vår IT-miljö till en annan, ett annat företag eller till dig. Detta gäller inte information som lagen kräver att vi behåller.
Återkommande samtycke: Du kan välja att dra tillbaka ditt samtycke för att dela din information eller att få marknadsföring / skicka när som helst. Antingen genom att anmäla från våra nyhetsbrev eller genom att kontakta oss.
Klagomål: Du kan lämna in ett klagomål hos Datainspektionen om du tror att vi behandlar dina personuppgifter i strid med Dataskyddsförordningen GDPR.
Du har rätt att begära information om den personliga information vi har om dig när som helst. Om din information är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära:
att få den rättat eller raderat. Vi kan inte ta bort dina uppgifter eftersom det finns lagstadgade krav på lagring, t.ex. bokföringsregler, eller när det finns andra legitima skäl till varför datan måste sparas, till exempel obetalda skulder. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke för att låta oss använda informationen för marknadsföring. Du kan kontakta oss genom att skicka ett mail till info@asplund.org.
5. SAMTYCKE
Genom att använda vår webbplats uttrycker du ditt samtycke att Asplundstore.se behandlar din personliga information för ovanstående ändamål. Genom att godkänna dessa användarvillkor uttrycker du härmed ditt samtycke att Asplundstore.se använder information som samlats in för indirekt marknadsföring. Du kan återkalla ditt samtycke för fortsatt behandling av personuppgifter när som helst. Observera dock att viss bearbetning är obligatorisk för att du ska kunna komma åt funktioner på vår webbplats. Om du inte accepterar vad som sägs i denna sekretesspolicy, använd inte vår hemsida.

6. ANSVARIG FÖR PERSONUPPGIFTSHANTERINGEN
Ansvarig för att samla, bearbeta och använda din personliga information är Galleri Mikael & Thomas Asplund Aktiebolag (i följande: ASPLUND). ASPLUND är ansvarig part och har följande kontaktuppgifter:
ASPLUND
Sibyllegatan 31
11442 Stockholm
E-post: info@asplund.org
Org nummer: 556412-1969
Du kan få information om din lagrade data när som helst och utan kostnad. Du kan också begära att dina uppgifter korrigeras, blockeras eller raderas. För detta ändamål, vänligen använd ovanstående kontaktuppgifter.